1 מביאים סיר עם מים לרתיחה. מוסיפים את המוח (ניתן בשלב זה להוסיף גם כפית כורכום) ומבשלים כ-10 דקות, עד שהמוח מתקשה מעט.
2 מוציאים את המוח, נותנים לו להתקרר מעט ופורסים אותו לפרוסות בעובי של 2 ס"מ.
3 בסיר רחב ושטוח מחממים את השמן. מוסיפים את הפפריקה והשום ומטגנים יחד מספר שניות. מוסיפים את הפלפלים והכוסברה, ומתבלים במלח וכורכום.
4 מטגנים יחד כ-2-3 דקות נוספות תוך כדי ערבוב (למנוע את שריפת הפפריקה).
5 מניחים את המוח על הרוטב ומוסיפים כוס מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה, עד שהמוח מבושל לחלוטין ונימוח. טועמים ומתקנים את תיבול הרוטב.
6 מגישים את המוח עם רוטב בנדיבות. ניתן לעטר בעוד קצת כוסברה קצוצה.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.