1 מתחילים עם הרוטב: מרסקים את העגבניות יחד עם הבצל (אפשר גם לחתוך אותם לקוביות).
2 קוצצים גס את השום ומטגנים אותו בסיר עם שמן. מוסיפים את העגבניות ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה. מוסיפים חצי כפית פפריקה, קצת כמון, מלח ופלפל לפי הטעם.
3 מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה את הבשר הטחון עם שומן הכבש, השום הקצוץ והבצל הקצוץ. מוסיפים את שאר חומרי הקציצות ומערבבים.
4 יוצרים קציצות. מוסיפים לרוטב חצי כוס מים ושהרוטב רותח מוסיפים אליו את הקציצות. מבשלים על אש בינונית כחצי שעה עד 45 דקות.
* להגשה: מטגנים אשכול עגבניות שרי בשמן עמוק. מפזרים מעל מעט מלח גס וקצת חומץ בלסמי ומגישים עם הקציצות והרוטב.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!