1 טוחנים את פילה הלברק פעמיים במטחנת בשר.
2 מוסיפים לדג הטחון סומק, חצי כפית פלפל שחור וחצי כפית מלח.
3קולים פלפל צ'ילי עד שהוא שחום, שמים אותו במי קרח ולאחר מכן מקלפים אותו
4 קוצצים את הפלפל ומוסיפים לתערובת הדגים. לא חייבים את כולו, אלא לפי מידת החריפות הרצויה.
5 מוסיפים את האורז ואת העירית.
6 טוחנים במעבד מזון את העגבניות כמעט דק אך לא לגמרי, כדי שישארו מעט חתיכות עגבנייה.
7 טוחנים 2 בצלים דק ומסננים מנוזלים.
8 בסיר מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל והעגבניות הטחונים עם חצי כפית מלח. מבשלים כ-40 דקות ברתיחה עדינה.
8 מקלפים את ראשי הבמיה ומשרים את הבמיות ללא הראש במים קרים.
9 יוצרים מהעיסה של הדג קציצות קטנות
10 מטגנים שמן במחבת וכשהיא לוהטת מוסיפים את הבמיה עם הקציצות. מתבלים את הבמיה במעט מלח ופלפל.
11 מסדרים בצלחת את רוטב העגבניות, מעל את הקציצות וליד את הבמיה.