1 מפלטים את דגי הפורל טריים, ומניחים בצד. את אידרת הדגים לא זורקים אלא מכניסים לסיר, כדי להכין ציר דגים. 2. אל הסיר מכניסים את שורשי הסלרי הקלופים והחתוכים לקוביות, 4 שיני שום שלמות וליטר וחצי מים. 3. מתבלים במלח גס ופלפל לפי הטעם ומביאים הכול לרתיחה. 4. קולפים את זר האספרגוס, מכניסים לציר הדגים ואחרי 2-3 דקות מוציאים את האספרגוס ומניחים בצד להמשך המתכון.
הכנת רוטב הפטרוזיליה 1 מכניסים לבלנדר את זר הפטרוזיליה, שיני השום, כוס שמן הזית ומלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים יחד עם שנוצר רוטב רענן
הכנת קרם האספרגוס 1 מניחים בבלנדר את זר האספרגוס שהונח בצד מציר הדגים (משאירים 2-3 גבעולים בצד להמשך), מוסיפים שני חלמוני ביצה, שן שום ומלח ופלפל לפי הטעם ומערבלים הכל יחד תוך כדי זילוף שמן זית עד להגעת מרקם חלק
הכנת רוטב השמנת: 1 קוצצים דק את בצלי השאלוט 2. מצמצמים רבע כוס ציר דגים 3. מערבבים את בצלי השאלוט וציר הדקים יחד עם חצי כוס יין לבן ו50 גרם גבינת שמנת.
הרכבת המנה: 1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות 2. חותכים את ראשן של 4 עגבניות שרי ומוציאים את תוכנן בעזרת כפית וממלאים 2 עגבניות ברוטב הפטרוזיליה ו-2 עגבניות בקרם האספרגוס. 3. מכניסים את העגבניות לתנור למשך עשר דקות. מוציאים מהתנור ובזהירות קולפים את הקליפה. 4. בינתיים מכינים ניילון נצמד על משטח ישר ועליו מניחים את פילה הפורל. 5. את הפילה משטחים בזהירות ומתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם. 6. מניחים רצועת סלמון בעובי כ-1 ס"מ לאורך הפילה, כשלצידו גבעול אספרגוס שנטבל לפני כן בציר הדגים. 7. מניחים מעל את הפילה הנוסף, מגלגלים לצורת גליל, קושרים את הניילון הנצמד משני הקצוות ומחוררים בעזרת שיפוד. 8. את שני הגלילים מניחים בסיר אידוי מבמבוק, על סיר ציר הדגים למשך כ-8 דקות. 9. מוציאים את הגלילות, מסירים את הניילון ופושטים את עור הדג. 10. מסדרים בצלחת הגשה את גלילי הפורל לצד עגבניות השרי הממולאות ומוסיפים את רוטב השמנת.