1 מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים אותם לקבלת בצק אחיד. משתדלים לא ללוש יותר מדי. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
2 מכינים את המלית: בסיר מביאים לרתיחה חלב קוקוס עם הסוכר,ההל ומי הורדים. אחרי הרתיחה מסננים את התערובת ומחזירים לסיר את הנוזל הנקי. מוסיפים את קמח השקדים תוך כדי ערבוב מתמיד עד שמתקבלת עיסה הדומה לפירה. מוסיפים ביצה ומערבבים מיד. מורידים מהאש, מוסיפים את מחית הפיסטוק ומערבבים. מצננים בצד 20 דקות.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו לעלה דק. מרפדים תבנית פאי עם הבצק המרודד ומהדקים אותו לדפנות בעזרת האצבעות.
4 מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה סוכר ומים ומבשלים מעט עד שהרוטב מסמיך למרקם של סירופ. מורידים מהאש, מוסיפים מי ורדים ומערבבים.
5 אופים את הבצק כ-10 דקות ומוציאים מהתנור.
6 שופכים בזהירות את המלית על הבצק ומיישרים אותה.
7 חותכים את התאנים לחצי ומסדרים יפה על פני הטארט. לוחצים עליהן בעדינות כדי שישקעו פנימה ולא יבלטו מהטארט. אופים כ-20-30 דקות עד להשחמה.
8 מוציאים את הטארט מהתנור ובעודו חם שופכים עליו את הסירופ באופן אחיד. מפזרים מעט מעט הל טחון ועלי ורדים.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.