1 מקלפים ומגלענים את שני סוגי האפרסקים.
2 שמים את האפרסקים הלבנים בסיר או תבנית ומכסים עם נייר אלומיניום. שמים בתנור שחומם ל200 מעלות למשך חצי שעה.
3 את האפרסקים הצהובים מבשלים במים עם הסוכר עד ריכוך. מסננים מהסירופ.
4 כששניהם מוכנים מרסקים אותם בנפרד בבלנדר לשתי מחיות.
5 שמים את המחית הצהובה בסיר קטן. מוסיפים כפית דבש ואת הפלפל החריף ומבשלים יחד מעל להבה נמוכה 10 דקות. מתבלים במלח לפי הטעם.
6 מוסיפים כפית דבש וקינמון לאפרסקים הלבנים, מעבירים לסיר קטן ומבשלים כעשר דקות. מתבלים במלח לפי הטעם.
7 מחממים מחבת מעל להבה גבוהה. כשהיא לוהטת שמים את חזה הברווז המחבת, צד העור כלפי מטה, ומטגנים 10 דקות, עד הזהבה. הופכים ומבשלים על הצד השני 2-5 דקות נוספות.
8 מוציאים מהמחבת ונותנים לחזה לנוח מעט. לאחר מכן חותכים לחתיכות של חצי סנטימטר. על כל חתיכה של הברווז שמים חתיכה קטנה של פלפל חריף ומעבירים לצלחת הגשה. שמים את 2 רטבי האפרסקים על הצלחת ומפזרים מעט קליפת תפוז. מגישים מיד.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.