1 הכנת הקוסקוס: שמים בקערה את הסולת ומזליפים מעט מים (בערך 5-6 כפות) תוך כדי פירור הסולת והפיכתה לגושים קטנטנים. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב בידיים.
2 במקביל – מרתיחים סיר קוסקוס עם מים (חצי גובה), עלי סלרי ובצל שלמים (לארומה ולטעם באידוי). מכנסים לסיר הקוסקוס (לסיר האידוי), מכסים ומאדים בין 25-30 דקות. מוציאים לאחר האידוי הראשון, מתיזים בהדרגה תוך כדי ערבוב את ציר העוף ומניחים בקערה רחבה כ- 20 דקות.
3 לאחר 20 דקות, מוסיפים לסולת מלח ופלפל לבן (ניתן לטעום ולתקן טעמים) – ומחזירים לאידוי נוסף – 20-25 דקות בסיר מכוסה. מוציאים מסיר האידוי ונותנים "מנוחה" לסולת כ-10-15 דקות לפני ההגשה.
4 בסיר גדול ועמוק מטגנים ברבע כוס שמן זית חם את הגרונות, הלבבות, בצלי השאלוט, הסלרי והשומר, בערך 12 דקות אגב ערבוב עד השחמה. מכסים וממשיכים לבשל כ-8 דקות.
5 מוספים ליטר ציר עוף. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש גבוהה כמחצית השעה, עד הנוזלים הצטמצמו בחצי. מוסיפים עוד ליטר ציר עוף. מביאים שוב לרתיחה, מוסיפים את תחתיות הארטישוק, תרמילי האפונה, הלפתות, חצי מצרור הכוסברה ופלפל חריף אחד קצוץ דק. שוב מביאים לרתיחה ומבשלים חצי שעה לצמצום.
6 מוסיפים מלח, פלפל לבן, חצי צרור כוסברה ועוד חצי כוס שמן זית. מכבים את הגז ומשאירים את הרוטב מכוסה כ-10 דקות (לספיגת כל הטעמים).
7 מוזגים קוסקוס לקערה עמוקה ויוצקים מהרוטב ומכל הירקות על הקוסקוס.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.