>> מתכונים לראש השנה
1 מטגנים בסיר לחץ בצל וכרישה עם כל התבלינים עד להזהבה. מוסיפים את הבשר וצורבים מכל הכיוונים.
2 מוסיפים את יתר הירקות ומאדים כ-10 דקות.
3 מוסיפים מים רותחים עד בערך אמצע הסיר, סוגרים ומבשלים שעה ורבע.
4 משחררים לחץ מהסיר ופותחים בזהירות. בודקים אם הבשר התבשל ואם צריך לתקן טעמים. אם צריך, מבשלים בלחץ עוד חצי שעה.
5 הכיסונים: מערבבים את חומרי הבצק ליצירת בצק רך יחסית. מניחים בצד לכ-15 דקות.
6 המילוי: מטגנים בצל עד להשחמה ומוסיפים את תפוחי האדמה והחומוס. מוסיפים את התבלינים ומועכים בכף עד לקבלת תערובת רכה (כמו פירה). טועמים ומתקנים תיבול.
7 מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעובי 3, ויוצרים שני מלבנים באורך 7 ס"מ ורוחב 4 ס"מ. מניחים את המלית על מלבן אחד ומכסים במלבן השני. מהדקים את הקצוות בעזרת מזלג.
8 מטגנים את הכיסון משני הצדדים לצריבה קלה, ומיד מעבירים לבישול במים רותחים, לבישול.
9 מוציאים את הכיסון למשטח עבודה וחותכים לרצועות.
10 מוזגים מרק לצלחת עמוקה ומסדרים את הרצועות בתוך המרק.
המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.