1 מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את עגבניות השרי, הגמבות, השום, הכוסברה, הפלפל החריף והפפריקה. מערבבים. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות. טוחנים את הרוטב לקרם חלק.
2 מכינים את טוויל החומוס: מחממים תנור ל-190 מעלות.
3 מערבבים את קמח החומוס, החלמון, הסוכר והחמאה בעזרת מטרפה. משטחים את התערובת על נייר אפייה בעזרת פלטה ואופים כ-3 דקות עד להשחמה.
4 מכינים את האיולי: טוחנים יחד את המיונז, הלימון הכבוש, הסוכר והפפריקה המעושנת לקרם אחיד.
5 מכינים את תערובת הטמפורה: מערבבים את הטמפורה עם הסודה או המים ומניחים בצד ל-5 דקות.
6 מצפים את הסלמון באצת הנורי, טובלים בטמפורה ומצפים בתערובת השומשום.
7 מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים בו את הסלמון למשך כ-30 שניות. פורסים לפרוסות.
8 מגישים בצלחת את פרוסות הסלמון על הרוטב, עם האיולי בצד.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.