1 מחממים בסיר את השמן, מכניסים פנימה את הבצל החתוך ומטגנים עד לצבע שקוף. מכניסים את השום, מערבבים ומוסיפים את הפלפלים ואת העגבניות. מערבבים ומבשלים כ-5 דקות.
2 מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים. טועמים ורואים אם חסר מלח או פלפל. מבשלים 10 דקות.
3 מוסיפים את הבשר ובעזרת מזלג מערבבים היטב ומבשלים עד שכולו משנה את צבעו. מוסיפים את מיץ העגבניות, רסק העגבניות וכוס מים, ומערבבים. מביאים לרתיחה.
4 מוסיפים את השעועית האדומה ומביאים שוב לרתיחה. טועמים, מתקנים תיבול, מכסים ומבשלים לפחות שעה על אש קטנה.
5 מגישים עם אראפס (ראו מיד) או טורטיות.
* למנה צמחונית: מוסיפים עוד קופסה של עגבניות ומגדילים את כמות השעועית האדומה לחצי קילו.
אראפס (לחם תירס ונצואלני): לוקחים חצי חבילה HARINA PAN(קמח תירס שמוכרים בשוק הכרמל בחנות הקולומביאנית) ומערבבים לאט בתוך ליטר מים עם כפית מלח וכף שמן. תתקבל מסה לא קשה, וחשוב שתהיה חלקה, ללא גושים. לוקחים חתיכה מהמסה, יוצרים עיגול ומשטחים לעובי של כ-1 ס"מ. מטגנים בשמן עמוק עד לקבלת צבע קצת זהוב.
גואסקקה (גואקמולי ונצואלני): כותשים או טוחנים במעבד מזון גמבה שלמה, פלפל ירוק קטן, פלפל חריף לפי הטעם, 2 בצלים ירוקים (רק החלק הלבן), חצי בצל, שן שום גדולה, חבילת כוסברה טרייה וחצי חבילת פטרוזיליה (רק עלים). חותכים 2 אבוקדו גדולים (או 4 קטנים) לשניים, מוציאים את הגלעין ומקלפים. מרסקים את האבוקדו במעבד מזון או במזלג, ומוסיפים לימון כדי שלא ישחיר. מערבבים עם הירקות הטחונים ומוסיפים ½ ספל חומץ לבן, ½ ספל שמן קנולה, מלח ופלפל לפי הטעם. אם רוצים עוד חריפות אפשר להוסיף קצת טבסקו ירוק.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!