1 קראמבל: מנפים את הקמח ומערבבים עם הסוכר והמלח. מוסיפים את הביצה וקוביות החמאה ולשים בקצות האצבעות עד לקבלת בצק אחיד. משטחים את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
2 קרם פטיסייר: מרתיחים את החלב עם קליפת לימון, חצי מהסוכר ומקל הווניל. בקערה אחרת מערבבים היטב את הביצים, מוסיפים את יתרת הסוכר, טורפים ומוסיפים את הקורנפלור.
3 מעבירים דרך מסננת לאט לאט ובעדינות את החלב שרתח לקערה עם הביצים ומערבבים היטב. קודם עושים השוואת טמפרטורה עם מעט מהחלב, ואז מערבבים הכל. מבשלים על אש בינונית עד שמסמיך, מסננים שוב כדי שלא יהיו גושים ומשטיחים בתבנית. מכסים בניילון נצמד כך שייגע במסה (כדי שלא ייווצר קרום), ומכניסים למקרר.
4 מילוי התפוחים: שוברים את מקל הקינמון ושמים במחבת חמה לפתיחת הטעמים. ממיסים את הסוכר עם המים ואז מוסיפים את האניס, פלפל וקינמון. מניחים לסירופ לבעבע היטב. מוסיפים את שמיניות התפוחים ואת תפוח העץ המיובש ומבשלים עד לריכוך. אחרי שהתפוחים מתרככים מוציאים ומסננים את התפוחים מהסירופ.
5 ממיסים במחבת נפרדת את החמאה, מוסיפים את תפוחי העץ המסוננים ומקפיצים עד שהם מקורמלים מכל הצדדים. שמים את הקוניאק, נותנים לו להידלק ולא מכבים את האש. מוציאים את התפוחים המקורמלים, ומוסיפים למיץ שלהם מיץ תפוחים ודבש. מבשלים במחבת ומצמצמים.
6 מוציאים את הבצק מהמקרר ויוצרים ממנו צורת מלבן בעובי 1.5-2 ס"מ. אופים ב-180 מעלות 12-20 דקות, ובודקים כל הזמן שהבצק לא השחים. כשהוא משחים מוציאים אותו, ומורחים חמאה מכל הכיוונים. את שאריות הבצק מפוררים לקראמבל.
7 בעזרת שק זילוף מזלפים גבעות של קרם פטיסייר על מלבן הבצק. מניחים את התפוחים, משפריצים סירופ ומפזרים את הקראמבל מלמעלה.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים