כבדים בתאנים | צילום:
קשת, מאסטר שף VIP
1 הסלט: במחבת עם מים קרים עד האמצע שמים את התאנים. מביאים לרתיחה ומבשלים 7-8 דקות. מקררים היטב במקרר או בפריזר.
2 מפרקים את התאנים לחתיכות.
3 מרוקנים את המלפפונים מגרעינים. חותכים את כל הירקות לגפרורים.
4 מערבבים את הירקות עם התאנים.
5 הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים.
6 מערבבים את הרוטב עם הסלט בשלבים, טועמים ומתקנים תיבול.
7 ההגשה: מקמטים נייר אפיה מקומט, מפזרים מעל שומשום שחור, מעטרים בעלה כוסברה ומגישים עם צ'ופסטיקס.
8 הכבדים בתאנים: במחבת כבדה שמים חצי מכמות החמאה. מחממים מעט ומטגנים את הכבדים. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את התאנים, 3-4 כפות נוזלים (ציר ירקות, מים, יין לבן) ומבשלים כשתי דקות. מוסיפים את שארית החמאה, מכבים את האש, מוסיפים בצל ירוק קצוץ ומערבבים. מגישים על פירה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.