1 מכינים סירופ: מביאים את המים לרתיחה, מוסיפים את הסוכר וסוחטים פנימה חצי לימון. מבשלים עד שהסירופ מסמיך.
2 משמנים מחבת או תבנית בכמות נדיבה של סמנה ומפזרים שעות קדאיף בעובי של ס"מ. מפוררים את הגבינות, מערבבים אותן ומפזרים על הקדאיף.
3 מחממים את המחבת על אש נמוכה ומזיזים אותה בעדינות כל הזמן, כדי שהסמנה תעטוף את שערות הקדאיף היטב. ממשיכים כך עד שהתחתית משחימה.
4 הופכים את הכנאפה לצלחת כך שהגבינה תהיה בתחתית, ומוזגים כמות נדיבה של סירופ חם. מעטרים בפיסטוקים גרוסים.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.