אופן הכנת קרם הפטריות1 מטגנים את הבצל הסגול בחמאה ותימין.
2 מוסיפים פטריות ומקפיצים 2 דקות.
3 קוצצים דק את התימין ומוסיפים למחבת.
4 מוסיפים יין אדום ומצמצמים כמעט לגמרי.
5 מוסיפים שמנת מתוקה ומצמצמים לחצי.
6 ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
אופן הכנת ציר הירקות חותכים גס את הירקות ומבשלים בשני ליטר מים בערך 20 דקות.
אופן הכנת הריזוטו
1 מטגנים בצל עד לשקיפות בחמאה.
2 מוסיפים יין אדום ומבשלים 2 דקות , מוסיפים את האורז ומבשלים דקה עד שמבריק.
3 מוסיפים בהדרגה ציר ירקות וחלב (מחוממים מראש) ומערבבים בין מצקת למצקת עד שהנוזלים נספגים.
4 כאשר האורז כמעט רך להוסיף את קרם הפטריות ולערבב 2 דקות.
5 כאשר האורז רך לגמרי להוסיף פרמז'ן מגורר, גרידת לימון ומיץ לימון בהדרגה, (לטעום אחרי כל הוספה) חמאה וכוסברה. מקפיצים קלות וממתינים 5 דקות לפני ההגשה. בתיאבון.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (3 מנות)
אנרגיה | 560 קלוריות |
חלבונים | 14גרם |
פחמימות | 32 גרם |
שומנים | 41 גרם |
לטבלה המלאה
הערכים התזונתיים באדיבותעלולה להיות סטייה בנתונים
>> למתכוני התכנית השישית של העונה החדשה