1 לפרנה: מחממים תנור ל־ 220 מעלות. בקערה מניחים את כל החומרים היבשים: קמח, שמרים וסוכר, ומערבבים.
2 מוסיפים מים פושרים ומתחילים ללוש. לאחר איחוד ראשוני של הבצק מוסיפים מלח ולשים שוב. (הבצק יהיה דביק במידה, אך תוך תנועות לישה גם ייפרד מדפנות הכלי). לשים 6-8 דקות לפחות. מניחים מעל שקית ניילון ומתפיחים התפחה ראשונה במשך כחצי שעה. מורידים את נפח הבצק ומתפיחים שנית במשך כחצי שעה (מומלץ לתת לבצק 3 התפחות לפחות).
3 בידיים משומנות היטב קורצים עיגולים מהבצק בגודל של פיתה. משטחים ופותחים כל כדור בתנועות סיבוביות. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומסדרים על הבצק עשבי תיבול ופלפל חריף. מזלפים מעל כל פרנה מעט מתערובת שמן הזית והשום ואופים במשך כ־ 20 דקות.
4 במחבת מטגנים בצל בשמן זית עד לשקיפות (בערך 5 דקות). מוסיפים כף סוכר וממשיכים לטגן מעל להבה בנונית אגב ערבוב עד לקרמול הבצל (10 דקות נוספות). מוסיפים את קוביות הגזר ולאחר מכן את האפונה היבשה ומערבבים. מוסיפים מים רותחים ומתבלים (אם יש צורך מדללים את המרק ניתן להוסיף מים רותחים). מנמיכים להבה ומבשלים כשעה וחצי עד שהאפונה רכה לגמרי.
5 במחבת מקפיצים את קוביות חזה האווז כ-3 דקות עד להזהבה ומניחים בצד עד ההגשה (אין צורך בשמן).
6 במחבת אחרת מקפיצים את אפונת השלג יחד עם השום 2-3 דקות, עד שהאפונה מתרככת ממש מעט ומשנה צבע לירוק כהה יותר. מניחים בצד עד להגשה.
7 הגשה: יוצקים מרק לקערות הגשה ומוסיפים מעט מקוביות חזה האווז ומעט מאפונת השלג. מגישים לצד פרנה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.