1 מערבבים את כל המצרכים לבצק לתערובת אחידה ואז לשים 10 דקות, עד קבלת מרקם אלסטי. מכסים במגבת ומשאירים בצד 10 דקות.
2 מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעלים גדולים (עובי 2 מ"מ).
3 טוחנים במעבד מזון את כל המצרכים לפסטו תוך הוספה איטית של שמן הזית. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מעבירים לקערה רחבה.
4 מבשלים את הפסטה בסיר עם מים רותחים במשך 2 דקות. מוציאים את העלים המוכנים מהמים ישירות לרוטב הפסטו ומערבבים לציפוי.
5 מעבירים לצלחות. מניחים 2 פילטים של אנשובי, מגרדים מעל מעט פרמזן ומגישים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.