1 מכינים את הניוקי: מערבבים בקערה את הריקוטה, הפרמזן, הביצה, הקמח, מלח, פלפל ואגוז המוסקט. מערבבים היטב עד לקבלת בצק רך ואחיד.
2 קורצים עם ידיים רטובות עיגולים קטנים מהבצק, ממלאים כל אחד בכדור מוצרלה קטן או בחתיכת מוצרלה. מניחים על משטח מקומח.
3 מכינים את הרוטב: מחממים חמאה במחבת גדולה, מוספים את השאלוט ומטגנים קלות. מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהפטריות מתרככות.
4 מוסיפים את הערמונים, השמנת המתוקה ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים עד שהשמנת רותחת והרוטב מסמיך מעט.
5 מעבדים את הרוטב למחית חלקה באמצעות בלנדר מוט או במעבד מזון. לרוטב חלק במיוחד ניתן לסנן את המחית שהתקבלה דרך מסננת.
6 במחבת נוספת מחממים מעט חמאה ומטגנים בה את הניוקי עד שהם שחומים מכל הצדדים.
7 הגשת המנה: שמים מספר כפות מהרוטב בצלחת הגשה ומניחים מעליו את הניוקי המטוגנים.