1 מפזרים על השוק, הירך (או הפרגיות) ועל הכנפיים מלח-פלפל ומטגנים בשמן זית 2 דקות מכל צד בתוך סיר מרק.
2 מוסיפים לסיר את ציר העוף ומקל קינמון ומרתיחים עד שהעוף מתרכך, בערך 50 דקות.
3 חותכים את הירקות (בצל, גזר, סלרי, קישוא, תפוח אדמה) לקוביות גסות. את כרוב הניצנים חוצים לאורך.
4 שמים בתוך סיר אחר שמן זית ומטגנים את הירקות החתוכים עם מעט מלח 6 דקות אגב ערבוב עד שקיפות.
5 שופכים 2-3 כוסות מהציר לתוך הסיר של הירקות ומרתיחים 20 דקות עד שהירקות מתרככים.
6 מוסיפים את שאר הציר והעוף ביחד לתוך הסיר של הירק. נותנים להתבשל עוד 10 דקות.
7 להגשה: מוציאים את העוף מהמרק ומפרקים אותו כך שלא יהיו עצמות לכדי רצועות. מערבבים את העוף עם עשבי התיבול הקצוצים (פטרוזיליה,כוסברה,טרגון) בקערה. מתבלים עם 2 כפות גדולות של שמן זית ולימון סחוט. מחלקים את העוף בין צלחות הגשה.
8 יוצקים את המרק בתוך הצלחת עם העוף, שמים 7 אוכמניות בצלחת ומגישים לצד פלח לימון.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.