1 שוטפים היטב את האורז ומשרים אותו במים כחצי שעה. חולטים את עלי הגפן 5 דקות במים רותחים לריכוך קל. מסננים.
2 חותכים את העגבניות לקוביות קטנות וקוצצים כמעט את כל הפטרוזיליה והכוסברה – שומרים כמה גבעולים שלמים להמשך.
3 מסננים את האורז ושמים אותו בסיר קטן מעל להבה בינונית. מוסיפים את שמן הזית והקנולה, קוביות העגבניה, השום, קוביות הבצל ועשבי התיבול הקצוצים. מתבלים במעט מלח. מבשלים תוך כדי ערבוב 5-6 דקות, עד שהבצל מתרכך, מכבים את האש ונותנים לתערובת להתקרר.
4 מילוי העלים: במרכז כל עלה שמים כף מהמילוי. אוספים את הקצוות של העלים בעדינות, עד שנוצר לנו עיגול של עלה גפן שבראשו יש מין פרח. קושרים אותו עם חוט, כך שהעלה נראה כמו חבילת מתנה ומניחים בצד. חוזרים על אותה פעולה עם שאר העלים.
5 מבשלים: פורסים את תפוחי האדמה לעיגולים בעובי 1 ס"מ. מרפדים בעזרתם תחתית סיר בגודל בינוני. מניחים את העלים הממולאים על התפודים , מוסיפים מקל קינמון ועלה דפנה. סוחטים את מחצית הלימון מעל ומפזרים עלים של פטרוזיליה וכוסברה בין עלי הגפן הממולאים. מכסים את הכל בצלחת קטנה בעדינות שתשמור על צורת העלים בזמן הבישול. מוסיפים מים עד לכיסוי הצלחת וממליחים אותם קלות. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים 30-45 דקות עד שהאורז רך.
6 הרוטב: שמים את היוגורט בסיר קטן. מוסיפים לו מעט מלח ומביאים לרתיחה עדינה תוך כדי בחישה מתמדת.
7 להגשה: במחבת קטנה מטגנים את השום הכתוש והנענע בכף של שמן זית, בערך 10 שניות – עד שהשום מבעבע ומפיץ ריח חזק ונעים.מניחים את רוטב ביוגורט בתחתית הצלחת, ומעליו מסדרים יפה את העלים. מעל כל ממולא יוצקים מעט מהשום והנענע המטוגנים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים