1 מכינים את האיולי: במעבד מזון עם להב מתכת טוחנים את כל מצרכי האיולי למעט השמן ושמן הזית.
2 לאחר כשתי דקות של טחינה מזלפים פמינה את השמנים בזרם דק ואיטי, תוך כדי טחינה
3 מוסיפים את קליפת הלימון ומיץ הלימון וטוחנים היטב. טועמים מתקנים תיבול עם מלח ופלפל.
4 מכינים את שניצל פילה הבקר: מחממים תנור ל-150 מעלות ואופים את הפיתות כחצי שעה עד שהפיתות יבשות לגמרי. מוציאים מהתנור כשהן קרות טוחנים במעבד המזון לפירורים.
5 פורסים את פילה הבקר לפרוסות בעובי של כסנטימטר.
6 מכינים על השיש 3 קערות: אחת עם קמח אחת עם פירורי פיתה ואחת עם ביצה טרופה.
7 טובלים את פרוסות הבשר בקמח ובודקים היטב שהקמח ידבק בכל הצדדים.
8 טובלים את פרוסות הבשר בביצה ולאחר מכן בקערת פירורי הפיתה.
9 מחממים בסיר שמן עמוק לטמפרטורה של 180 מעלות ומטגנים את השניצלים כ-3 דקות מכל צד. מניחים על נייר סופג
10 מכינים את סלסת עהגבניות עם לימון וצ'ילי: סוחטים את הלימון לקערה.
11 קוצצים לריבועים קטנים את פרוסת הלימון, העגבניה והצ'ילי ומוסיפים לקערה.
12 מתבלים במלח, פלפל שחור ושמן זית. טועמים ומתקנים תיבול.
13 מכינים את סלט תפוחי האדמה השרופים : מבשלים בסיר עם מים רותחים את תפוח האדמה עד שהוא מתרכך.
14 טוחנים במעבד מזון כוסברה קצוצה, שום קצוץ, פלפל צ'ילי קצוץ, מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל למרקם דק שמזכיר סחוג.
15 חותכים את תפוח האדמה המבושל לפרוסות בעובי 2 ס"מ, בלי לקלף.
16 מכניסים לסיר גריל חשמלי ושורפים קצת את הקליפות והבשר של תפוח האדמה.
17 חותכים את תפוח האדמה לריבועים של חצי ס"צ ומניחים בקערה.
17 מוסיפים את המחית ממעבד המזון לקערה, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
18 מרכיבים את המנה: חותכים את הפיתות לחצי ומורחים בהן איולי בנדיבות.
19 מוסיפים כף גדושה מהסלסה וכף סלט תפוחי אדמה.
20 מכניסים את השניצל, מטפטפים למעלה "שביל" איולי ומגישים.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.