1 פורסים את החצילים לפרוסות עגולות בעובי של כ-¾ ס"מ. מטגנים את הפרוסות במחבת עם מעט שמן, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
2 מוסיפים למחבת מעט שמן ומטגנים את הבצל. כשהוא מזהיב, מוסיפים את הבשר הטחון, מפוררים ומערבבים.
3 כאשר הבשר משנה את צבעו, מוסיפים שום קצוץ, עגבניות מגורדות, מלח ותבלינים.
4 מערבבים את רסק העגבניות עם המים ומוסיפים למחבת. מבשלים 10 דקות ומסירים מהאש.
5 הבשמל: ממיסים במחבת או בסיר קטן את החמאה (או השמן).
6 מוסיפים קמח ובוחשים עד שהקמח נבלע בשמן או בחמאה. מוסיפים לסיר את כוס המים.
7 לאחר רתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד מספר דקות, עד שהרוטב מסמיך.
8 מוסיפים את השמנת, מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים.
9 מרכיבים את המנה: מרפדים את תחתית התבנית בשליש מכמות החצילים. מעליהם מפזרים מחצית מכמות הבשר. על הבשר מסדרים עוד שכבת חצילים, ומעליהם את המחצית השנייה של תערובת הבשר. מכסים בשארית החצילים. על שכבת החצילים העליונה יוצקים את רוטב הבשמל.
10 מחממים תנור ל-200 מעלות. אופים כחצי שעה ומגישים.