1 מלית התמרים: משמנים את הידיים עם מעט שמן זית. מנקים את התמרים משאריות של קליפות וסיבים ומניחים בקערה. מוסיפים לתמרים את הקינמון ואגוז המוסקט ולשים עד שהתבלינים מתפזרים באופן אחיד. צרים מהתמרים כדורים קטנים (בגודל של גולה) ומניחים על תבנית. במידה והתמרים נדבקים לידיים, ניתן לשמן שוב את הידיים עם שמן זית, אך חשוב לא להגזים כי השמן גורם למלית התמרים להתקשות מעט.
2 בצק העוגיות: בקערה שמים את הקמח, אבקת האפייה, זרעי האניס הטחונים, המחלב והשומר ומערבבים היטב. במיקרוגל או בסיר ממיסים את החמאה ושומן הדקלים ומוסיפים אותם לקמח, מערבבים עם הידיים עד שכל הקמח מצופה בחמאה והשמן. מומלץ לקחת חופן קטן בין הידיים ולעשות תנועה שדומה ל"שטיפת ידיים" (חיכוך את כפות הידיים אחת בשנייה). לבסוף, מוסיפים חלק מכמות החלב או המים ולשים. במידה והבצק לא מתאחד מוסיפים את השאר. חשוב לא לעבד את הבצק יותר מדי כדי להעניק לעוגייה מרקם פירורי ורך.
3 קורצים מהבצק עיגולים בגודל כדור פינג-פונג ומניחים על מגש, חשוב לא לייבש את הבצק ולכן מומלץ לקרוץ 10 כדורים בכל פעם ולעבוד איתם ואת שארית הבצק לכסות עם מגבת.
4 עיצוב העוגיות: מועכים את כדור הבצק לדיסק בין כפות הידיים ומניחים במרכזו את כדור התמרים. סוגרים את הבצק על הכדור הפנימי של התמר, מגלגלים את הכדור בין הידיים לקבלת כדור. מניחים את הכדור במרכז כף היד ומתחילים לסובב אותו על מנת לעצב לו בסיס.
5 בעזרת צובטן משונן (להשיג בכל חנויות האפייה), צובטים את הבצק כדי ליצור דוגמה על העוגייה (אפשר גם לוותר). מניחים בתבנית האפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות טורבו לעשר דקות. מומלץ לבדוק את העוגיות כעבור 7 דקות. העוגיות מוכנות כשבסיסן זהוב (מומלץ להרים אחת בעדינות ולבדוק) והעוגיות עצמן מקבלות גוון בלונדיני, חשוב מאוד לא להשחים אותן!
6 מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים בצד לקירור מבלי לגעת בהן. כשהעוגיות קרות בוזקים מעליהן אבקת סוכר ומאחסנים בצנצנת אטומה. העוגיות מחזיקות כשבועיים.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים