1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מכינים את האורז: משרים את האורז במים ל-10 דקות. בסיר קטן, מחממים כף שמן זית, מטגנים את האורז כ- 2 דקות עם קורט מלח ופלפל. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים 40 דקות עד שהאורז התרכך לחלוטין.
3 צולים את הכתומים: בזמן הזה מקלפים את דלעת הערמונים, הדלעת והבטטה, חותכים לקוביות, מניחים על תבנית עם נייר אפייה, מתבלים עם האגוז מוסקט, קינמון, הל, צילי, מלח, כף דבש ושמן זית. מערבבים ומניחים מעל את גבעול הרוזמרין הרוזמרין על התבנית. צולים בתנור החם כ-15 דקות, עד ריכוך. מוציאים את השורשים מהתנור, מסירים את הרוזמרין, עם סטיק-בלנדר טוחנים עם כף יין לבן וחמאה לקרם חלק ואחיד.
4 מכינים את הציפוי: במעבד מזון טוחנים את המרכיבים של הציפוי, מניחים בצד.
5 מכינים את המילוי והכדורים: במעבד מזון טוחנים את החמוציות, הצנוברים והערמונים, מעברים לקערה ומערבבים עם הפרמזן כף הקמח, ביצה והאורז המוכן.
6 בשלוש צלחות נפרדות שמים את הציפוי, קמח וביצים (מערבבים עם מזלג). יוצרים כדורים בקוטר של 3 ס"מ ומצפים - קמח, ביצה, ציפוי. את הכדורים המצופים טובלים שוב בקמח, ביצה ופירורים, ליצירת ציפוי כפול.
7 מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכדורים ב-3 נגלות, 3 דקות או עד להזהבה ופריכות. מסדרים על צלחת: מורחים את הקרם, מפזרים עירית, תפוח ומניחים 3 עיגולי אורז מטוגנים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.