1 בסיר עם שמן מטגנים את הבצל הלבן, מכניסים את העצמות, 2 גזרים חתוכים, שורש פטרוזיליה, ראש סלרי וחצי מכמות עלי הסלרי, הקישוא, חצאי הפלפלים, שן שום, חצי מכמות השמיר וחצי מכמות הפטרוזיליה. מוסיפים לסיר מים רתוחים שיכסו את הירקות ומרתיחים על אש גבוהה עד שהירקות מתרככים לגמרי.
2 הקציצות: מטגנים את הבצל הסגול עם שן שום בכף שמן. מעבירים למעבד מזון ומוסיפים חצי פלפל חריף, שמיר, עלי תרד, עלי פטרוזיליה, פלפל שחור, כפית מלח והבשר הטחון. טוחנים בפולסים ומוסיפים את הביצה ופירורי הלחם תוך כדי. לאחר כ-7 דקות של טחינה בודקים שהמרקם אחיד. מעבירים את התערובת לקערה ומכסים למשך 15 דקות.
3 מכינים מהתערובת כ-16 כדורים קטנים, מניחים אותם על מגש משומן ומכסים.
4 מסננים את המרק במסננת דקה-דקה עד שנשאר ציר מרק שקוף וצהבהב. מחזירים את הציר לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
5 מגרדים בפומפייה את 2 הגזרים שנותרו ומוסיפים לסיר. מוסיפים לסיר את כדורי הבשר. קוצצים דק דק את הפטרוזיליה, הסלרי והשמיר ומוסיפים לסיר. סוחטים את 2 הלימונים ומוסיפים לסיר. מבשלים את הציר ביחד עם הקציצות כ-20 דקות.
6 הפולנטה: בסיר שופכים 2 כוסות מים חמים ומוסיפים חצי כפית מלח והשמן. מביאים לרתיחה ומוסיפים לאט את קמח התירס. מערבבים כל הזמן עם כף עץ עד שמתקבל מרקם של דייסה (כ-10 דק'). מכסים את הפולנטה.
7 הרוטב: במעבד מזון שמים את הפלפל החריף, השום, המלח האטלנטי, החומץ והמים הקרים. מערבבים עד שמתקבל רוטב. מעבירים לכלי קטן.
8 להגשה: מגישים את המרק בקערה עם ארבע קציצות ובצלחת נפרדת את הפולנטה וכלי הרוטב. מומלץ לטבול את הפולנטה ברוטב. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים