1 מפזרים מלח גס על חצילים לכ-20 דקות (עד שהם מגירים נוזלים), שוטפים טוב במים קרים ומייבשים על נייר סופג.
2 מטגנים את הבצל הלבן והסגול במחבת עם שמן זית עד שהם מקבלים צבע זהוב.
3 במחבת פסים חם שמים שומן אווז ומטגנים את תפוחי האדמה משני הצדדים עד שהם רכים וזהובים. משמנים שוב את אותו מחבת פסים ומטגנים בו את החצילים.
4 מטגנים בשומן אווז את המרכיבים הבאים, כל מרכיב לחוד (ניתן לטגן את המרכיבים ב-3 או 4 מחבתות בו זמנית, בכדי לקצר זמנים): זוקיני שהומלחו ופולפלו, פרגיות שהומלחו ופולפלו וכרוביות שהומלחו.
5 מטגנים את הפטריות עד לייבוש כל הנוזלים עם מעט מלח.
6 משמנים סיר עם ציפוי קרמי או טפלון בשומן אווז ומפזרים מעט אורז יבש.
7 מסדרים בשכבות את כל הירקות (תפוחי אדמה ראשונים, בצל, פטריות, זוקיני, חצילים וכרובית). בין השכבות מפזרים מעט גרגרי אורז.
8 מסננים את האורז המושרה ומטבלים בתבלין אורז ומלח (אני אישית מעדיף מלח ים אטלנטי).מניחים את האורז על הירקות ומהדקים קלות.
9 מוסיפים את המים הרותחים בזהירות. זה הרגע האחרון לטעום מעט את המים ולוודא שלא חסר מלח. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות (בודקים שהאורז למעלה רך). מורידים מהאש ומשאירים מכוסה לפחות חצי שעה.
10 בעזרת סכין מפרידים את האורז מצידי הסיר, מניחים על הסיר צלחת והופכים את הסיר בבת אחת, אפשר לדפוק קלות עם כף עץ בכדי לוודא שהתבשיל השתחרר. מרימים את הסיר בזהירות. אם נשארו תפוחי אדמה דבוקים ניתן לשחררם ולהניחם יפה על התבשיל.
11 מפזרים צנוברים על ומסביב לתבשיל.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.