1 מתחילים בבצק: בסיר מרתיחים מים ושמן. מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח והיוגורט. מערבבים בכף עץ עד שהמסה אחידה, מכסים במגבת ומניחים בצד לקירור.
2 מטגנים בצל עד השחמה, מוסיפים את התרד ומבשלים עד שהתרד מאבד מנפחו. מניחים בצד לקירור.
3 כשתערובת התרד קרה מוסיפים כף זעתר ואת הגבינה, טועמים, מתקנים תיבול אם צריך ומעבירים למקרר.
4 קורצים מהבצק עיגולים בגודל כדור פינג פונג ומרדדים במערוך לקבלת דסקיות בצק עגולות.
5 מניחים במרכז כל דסקית כפית גדושה של מילוי, מקפלים לשניים ומהדקים את השוליים בעזרת מזלג.
6 טורפים ביצה, מורחים על הבורקס, מפזרים שומשום ואופים 14-12 דקות ב-180 מעלות, עד השחמה.
7 טוחנים בבלנדר שום, פלפלים חריפים ועלי תרד תוך כדי זילוף שמן זית. מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
8 מערבבים בקערה את הקולרבי והשומר עם עלי נענע ומיץ ליים. מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
9 מעבירים את היוגורט לכלי וסוחטים מעליו עגבנייה.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.