1 משרים את הזיתים ללא הגלעין במים במשך לילה. מחליפים את המים מספר פעמים.
2 מכינים את הרוטב: בסיר רחב ושטוח מטגנים את הבצל הגדול הקצוץ מעל להבה גבוהה אגב ערבוב מדי פעם, עד שהוא שקוף (6 דקות בערך). מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים תוך ערבוב עד שהשום משחים קלות – בערך 2-3 דקות. מוסיפים את התבלינים - כורכום, כמון ומלח ואת העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות. מוסיפים חצי כוס מים, מביאים לרתיחה מבשלים על להבה בינונית-נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים.
3 מוסיפים לסיר את הזיתים. מבשלים 10 דקות נוספות (מוסיפים עוד מים אם צריך) ובסוף בוחשים פנימה את הזעתר והלימון הכבוש. טועמים ומתקנים תיבול.
4 למילוי הבשר: בסיר בגודל בינוני שטוח מטגנים את הבצל הבינוני הקצוץ מעל להבה גבוהה אגב ערבוב מדי פעם, עד שהוא שקוף (5 דקות בערך). מוסיפים את השום, מטגנים דקה נוספת ואז מוסיפים את הבשר. מבשלים אגב ערבוב בערך 4-5 דקות, עד שכל הבשר שינה צבעו והנוזלים הצטמצמו.
5 כשהבשר מוכן מוסיפים את נקניקיות המרגז והתבלינים - ראס אל חנות, כורכום, כמון פפריקה מתוקה וחריפה (לפי טעם) ומלח. ממשיכים לטגן עד שהנקנקיות נראות מבושלות – בערך 3 דקות נוספות. מכבים את האש ונותנים לתערובת להתקרר. מוסיפים את הצנוברים והביצה ומערבבים.
6 מחממים תנור ל-180 מעלות.
7 לעופיונים: ממלאים את חלל הבטן של העופיונים בתערובת במילוי. מורחים אותם בשמן ומעסים איתו היטב את העור. מתבלים במלח, פלפל שחור ופפריקה.
8 אופים בתנור 20 דקות בערך – עד שעור העופיונים השחים והם מבושלים לחלוטין.
9 בצלחת עמוקה שמים את הרוטב ומעליו את העופיון. מגישים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.