1 מבשלים גזרים במים עם קורט מלח עד ריכוך בינוני.
2 ממיסים חמאה עם הל, קינמון, צימוקים, וויסקי וסוכר. מסננים החמאה.
3 מעבירים את הבננות למחבת, יוצקים עליהן את החמאה ומטגנים עד ריכוך גבוה. מוסיפים מעט שמנת ומועכים עם כפית, מעבירים לשק זילוף.
4 מקציפים שמנת עם סוכר וניל, מעבירים לשק זילוף ולמקרר.
5 מכינים קרמל: ממיסים חצי כוס סוכר בסיר. כשהצבע של הסוכר משתנה לצהוב מוסיפים כפית חמאה ומורידים מהאש. טובלים בתוך הקרמל אגוזי לוז ותולים הפוך ליצור "שפיץ".
6 מערבבים את הפקאנים בשאריות הקרמל, משטחים על השיש, מקררים וטוחנים לאבקה. מוסיפים גרידת לימון.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.