1 האורז: שוטפים את האורז היטב, שמים בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהאורז מוכן. משאירים את הסיר מכוסה לפחות 10-15 דקות.
2 הבשר: חותכים את נתחי הבשר נגד כיוון הסיבים לנתחים דקים של כ-3 מ"מ. מערבבים את כל חומרי המשרה בקערה ומשרים את נתחי הבשר במשך חצי שעה.
3 חותכים פלפלים ירוקים ואדומים לפרוסות הזהות בגודלן לנתחי הבשר.
4 הרוטב: בסיר קטן ממיסים את הסוכר עד לקבלת קרמל בצבע ענבר ומוסיפים את המים. ממשיכים לבשל עד שהקרמל נמס לגמרי במים והופך מעט צמיגי.
5 מחית התיבול: כותשים את פלפל הצ'ילי, זרעי הכוסברה, השום, הג'ינג'ר, גרידת הליים והפלפל הלבן במכתש ועלי עד לקבלת מחית כמעט חלקה.
6 מחממים מעט שמן בווק או במחבת גדולה עד שהשמן מעלה עשן ומקפיצים את הפלפלים הפרוסים במשך 2-3 דקות עד שמשחימים מעט. מוציאים ומניחים את הפלפלים בצלחת.
7 מוציאים את נתחי הבשר מהמשרה ומקפיצים בווק עד שהם משנים את צבעם.
8 מוציאים את נתחי הבשר ומכניסים לווק עם מעט שמן את מחית התיבול. מטגנים תוך כדי ערבוב כדקה, למיצוי הטעמים. מוסיפים לווק את הקרמל, רוטב הדגים והסויה ומערבבים היטב. מחזירים את הפלפלים ואת הבשר לווק ומבשלים יחד עוד דקה.
9 לאחר שהאורז מתקרר לגמרי, מפרידים את הגרגירים עם ידיים רטובות ומטגנים במעט שמן בווק חם מאוד. יוצרים גומה במרכז, שוברים לתוכה ביצה טרופה ומקשקשים אותה עד שהיא מוכנה. מערבבים עם האורז. מוסיפים בצל ירוק קצוץ מהחלק הירוק בלבד.
10: להגשה: מניחים תלולית אורז בצלחת ולצדה שתי כפות הגשה ממנת הבשר והפלפלים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!