עלות המנה: 41 שקלים
הפשטידה (מעקודה):
1 מבשלים את תפוחי האדמה, מועכים (אפשר למעוך לגמרי, או להשאיר גושים) ומוסיפים בצל קצוץ, פטרוזיליה, תבלינים וביצים. מערבבים הכול לעיסה אחידה.
2 מחממים שמן בסיר טפלון, מוסיפים את התערובת וסוגרים את המכסה ל-8 עד 10 דקות על אש בינונית.
3 מכניסים לתנור לחום 190 מעלות לשעה וחצי. לאחר מכן הופכים על צלחת.
הקציצות:
1 טוחנים את העוף והפלפל החריף לתערובת אחידה.
2 מועכים את שאר המרכיבים לתערובת גסה, עושים קציצות ומטגנים בשמן עמוק.
2 מערבבים את מרכיבי הרוטב ומבשלים עם הקציצות במשך חצי שעה על אש נמוכה.
3 ניתן להגיש לצד המעקודה או לחוד. בתיאבון.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות) – פשטידה מרוקאית – מעקודה
אנרגיה |
387 קלוריות |
חלבונים |
21 גרם |
פחמימות |
45 גרם |
שומנים |
14 גרם |
לטבלה המלאה
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות) – קציצות תפוחי אדמה וחזה עוף:
אנרגיה |
333 קלוריות |
חלבונים |
14 גרם |
פחמימות |
50 גרם |
שומנים |
9 גרם |
לטבלה המלאה
הערכים התזונתיים באדיבותעלולה להיות סטייה בנתונים
>> למתכוני התכנית השביעית של העונה החדשה