המצרכים (2 מנות):לבשר:
לרוטב האגסים:
להום פרייז:
לאספרגוס:
אופן ההכנה:הום פרייז: 1 מבשלים את קוביות תפוחי האדמה במי מלח, רק עד לריכוך קל (שלא יתפרקו). 2 מערבבים את שאר המרכיבים בכלי. 3 מעבירים את תפוחי האדמה לרוטב ודואגים שיהיו מכוסים בו היטב. משהים 2-5 דקות לספיגת הטעמים. 4 מטגנים את תפוחי האדמה בשמן זית עד שהם קצת קריספיים ומוסיפים מחצית מהרוטב שנותר. 5 מבשלים עד שהרוטב שבמחבת מצטמצם, מוסיפים את שאר הרוטב ומחממים 1-2 דקות. רוטב אגסים: 1 מחממים את הסוכר בסיר עד שהוא הופך לנוזל שקוף. 2 מוסיפים את האגסים ומבשלים כ-10 דקות בערבוב עדין (נזהרים לא לשבור אותם), עד שהקרמל זהוב ועוטף את האגסים. 3 מוסיפים את הברנדי ומבשלים 1-2 דקות לאידוי האלכוהול. 4 מוסיפים את היין האדום, תימין, רוזמרין, מלח ופלפל ומבשלים על אש נמוכה 20-30 דקות לצמצום היין. 5 מוסיפים את ציר הבקר (או המים) ומבשלים 5-10 דקות, לקבלת רוטב מעט סמיך ומבריק. האספרגוס: מרתיחים מים עם מלח, מוסיפים את האספרגוס ומבשלים כמה דקות ללא מכסה. מעבירים למים קרים. הבשר: 1 מחממים מחבת כבדה על חום גבוה. 2 מעסים את הבשר ביין אדום, שמן זית, מלח ופלפל וצורבים במחבת עד למידת העשייה הרצויה ( למדיום-רייר יש לצרוב כ-3 דקות על כל צד). הרכבת המנה: מניחים את נתחי הבשר במרכז הצלחת. שופכים עליהם מרוטב האגסים ומסדרים ליד את האספרגוס וההום פרייז. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |