טורטליני במילוי פקורינוהנה מנה שמכינים לאנשים שרוצים לשמח באמת: טורטליני בעבודת יד במילוי משגע של גבינת פקורינו, תרד ניו זילנדי ובצל מטוגן ברוטב לימוני עם אגוזים ועגבניות. לא צריך אירוע חגיגי, הערב, למשל, זה זמן מצוין
לירון אסולין
| מאסטר שף
| פורסם 01/11/16 09:51
צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת
|
המצרכים :לבצק הפסטה:
למילוי:
לרוטב:
אופן ההכנה:1 לפסטה: מערבבים במיקסר עם וו לישה את כל החומרים לבצק הפסטה. מחלקים ל-3 חלקים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ושומרים במקרר כ-35 דקות למנוחה. 2 בינתיים מכינים את המלית: מחממים את שמן הזית בסיר בגודל בינוני. מוסיפים את התרד ומבשלים מעל להבה גבוהה 3-4 דקות עד שהתרד התכווץ ואיבד מרבית נפחו. נותנים לתרד להתקרר ואז סוחטים אותו היטב וקוצצים. 3 במחבת נפרדת שמים את הבצל הקצוץ עם כוס מים. מבשלים מעל להבה בינונית עד שהבצל התרכך והמים התאדו, בערך 10 דקות. מוסיפים את שמן הקנולה ומטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה 5-8 דקות נוספות עד שמתקבל צבע ענברי. 4 נותנים לבצל להתקרר מעט ואז מערבבים אותו עם התרד ושאר חומרי המלית. 5 לטורטליני: מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים וקורצים עיגולים אותם ממלאים במלית וסוגרים לצורת טורטליני (עוד מידע במדריך הפסטה שלנו). 6 מבשלים את הטורטליני בסיר עם מים רותחים ומלח למשך כ-5 דקות. 7 לרוטב: במחבת שמים את שמן הזית והחמאה ומטגנים קלות את השום בערך דקה מעל להבה בינונית. שימו לב שלא ישרף.מוסיפים גרידת לימון, תימין, אגוזים, צנוברים, מלח, פלפל, אגוז מוסקט וכ-4 כפות של מי בישול הטורטליני. מערבבים היטב. 8 את הטורטלינים המבושלים מכניסים לרוטב ומקפיצים כ-2 דקות. לפני ההגשה מפזרים בזיליקום, גבינת פרמזן ועגבניות שרי. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים. |