1 להכנת הבצק: מכניסים 180 גרם קמח למעבד מזון, מוסיפים 120 גרם חמאה, חלמון אחד, 1/2 כפית מלח ו-2 כפות מים קרים. מעבדים עד לקבלת בצק. מוציאים מהמעבד וממשיכים ללוש כדקה ביד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.
2 מסדרים את הבצק בתבנית פאי, מכסים בנייר אפייה וממלאים בחומוס או שעועית כדי שלא יתפח. אופים כ-20 דקות ונותנים לו לנוח. כדאי לעבוד עם בצק פריך כשהוא קר מאוד. ניתן להוסיף תימין או עשבי תיבול אחרים לתוך הבצק.
3 להכנת המלית: מטגנים במעט שמן בצל שלם חתוך לרצועות, מוסיפים 5 שיני שום עד להזהבה ומעבירים לקערה גדולה.
4 מחממים מחבת ומקפיצים 7 פטריות פורטובלו גדולות ומעבירים לקערת הבצל והשום. מוסיפים חצי כוס שמיר קצוץ וחצי כוס בצל ירוק קצוץ.
5 מוסיפים לקערה מיכל גבינת שמנת, גבינת קוטג', גבינה בולגרית, פרמזן, גבינת פטה עיזים, 5 ביצים ומיכל שמנת מתוקה. מערבבים היטב ובזהירות כדי לא לשבור את הפטריות.
6 מחממים תנור ל-170 מעלות.
7 ממליחים ומפלפלים, יוצקים את התערובת לבצק הטארט שהכנו קודם. מפזרים מעל גבינת פרמאז'ן ואופים בתנור שחומם מראש, עד שהתערובת עולה יפה ומזהיבה, למשך כ-20-25 דקות. אם היא התייצבה יפה, היא מוכנה.