1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2 ממיסים בסיר או קערה את השוקולד, החמאה והקקאו.
3 מורידים מהגז ומשווים טמפרטורות עם החלמונים: מערבבים מהר ומוסיפים את החלמונים לאט.
4 מוסיפים בהדרגה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה וסוכר הווניל.
5 מוסיפים את תמצית הווניל ואת החלב ומערבבים.
6 מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצפת (לא להקציף יותר מדי, שלא יישבר!).
7 מוסיפים את הקצפת בהדרגה ומערבבים לאט לאט עד לקבלת תערובת אחידה.
8 מעבירים את התערובת לתוך קעריות אישיות (מיוחדות לאפייה) ומשומנות, עד 4\3 מגובה הכלי.
9 מכניסים למרכזה של כל קערית גם מטבע שוקולד.
10 מכניסים לתנור החם למשך 10 דקות.
11 מוציאים מהתנור ומגישים עם אבקת סוכר, כדור גלידה או קצפת.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!