1 חותכים 2 בצלים לקוביות ומטגנים בסיר לחץ עד הזהבה. חותכים גזר ומוסיפים לבצלים. מטגנים עוד מספר דקות.
2 חותכים את הבשר לקוביות, מתבלים במלח ופלפל, מכניסים לסיר ומטגנים אותו מכל הכיוונים. מוסיפים מים עד חצי מגובה הסיר, רסק עגבניות ופפריקה.
3 סוגרים את הסיר ומבשלים על אש גבוהה עד שנשמעת "שריקה". מנמיכים את האש ומבשלים 30-40 דקות.
4 פותחים שוב את הסיר ומוסיפים את השעועית. במידה והשעועית לא בושלה לפני, סוגרים שוב את הסיר אחרי הוספתה, מבשלים על אש גבוהה עד לשמיעת השריקה, מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה. בשלב זה יש לבדוק את כמות הנוזלים בסיר, השעועית "שותה" הרבה נוזלים, אז במידת הצורך מוסיפים מים ומעט רסק בהתאמה.
5 להכנת עלי גפן: מרתיחים את עלי הגפן במשך מספר דקות ומסננים. מערבבים בקערה את הבשרים הטחונים (בקר וכבש), הבצל המגורד והנענע. מתבלים במלח, פלפל ובהרט.
6 ממלאים את עלי הגפן בתערובת, מגלגלים ומסדרים אותם בצפיפות בסיר (חשוב שיהיו צמודים אחד לשני כדי שלא ייפתחו בזמן הבישול). מניחים על עלי הגפן משהו כבד (לדוגמא צלחת), מכסים במים ומוסיפים את השמן.
7 מבשלים על אש קטנה עד להיעלמות הנוזלים. לפני שהנוזלים נעלמים לחלוטין מוסיפים את ציר הבשר.
8 להכנת האורז: מחממים בסיר מעט שמן, מוסיפים כוס אורז ומטגנים מספר דקות. (האורז לא צריך לשנות את צבעו, רק להתערבב עם השמן). מוסיפים כוס מים, כוס ציר עוף, מלח ופלפל. מבשלים על אש גבוהה עד הרתחה, מנמיכים את האש ומשלים עד שהאורז מוכן, כ-20 דקות.
9 להכנת הסחוג: טוחנים במעבד מזון את הכוסברה, השום והפלפל החריף. מוסיפים קצת פחות מ-1/4 כוס שמן זית, קורט כוסברה יבשה וקורט הל. מערבבים יחד את כל המרכיבים, עד קבלת המרקם הרצוי.
10 להגשה: מניחים בקערה אורז, מעליו את השעועית עם הבשר ומקשטים בבצל ירוק טרי. בצד, מניחים עלי גפן ממולאים וליד הכל את הסחוג.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!