1 בסיר קטן מחממים את השמנת עם המרווה כ-5 דקות על אש קטנה ונזהרים שהשמנת לא תגיע לרתיחה (מדי פעם מרימים את הסיר אם צריך לעצור).
2 מעבירים לקירור יחד עם המרווה, עד שהשמנת מתקררת. מדי פעם מערבבים. מסננים, מוסיפים את היוגורט ואבקת הסוכר ומקציפים לקצפת יציבה (נזהרים מאוד מהקצפת יתר שתיתן מרקם שמנוני). שומרים בקירור.
3 מכינים פלאן: בקערה טורפים היטב חלמונים, דבש ומלח.
4 בסיר קטן מחממים לרתיחה עדינה שמנת, קורנפלור וסוכר תוך טריפה מתמדת, כדי שלא יהיו גושים. שופכים את תכולת הסיר על החלמונים, תוך כדי טריפה, ומסננים לכלי מזיגה.
5 משמנים תבנית שקעים בחמאה ומוזגים את התערובת לשקעים עד שלושת רבעי הגובה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים כ-20 דקות עד שהפלאן יציב, זהוב ורוטט מעט באמצע. מוציאים ומניחים להתייצב כ-5 דקות בתבנית. מחלצים בעדינות בעזרת פלטה מדורגת קטנה.
6 קרמבל: מערבבים את כל החומרים חוץ מהחמאה בעקרה. מפוררים פנימה את החמאה לתוך שאר המרכיבים, עד לקבלת פירורים דומים למרקם חולי. משטחים בתבנית תנור על נייר אפייה ואופים ב-170 מעלות 12-10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד להזהבה. נזהרים מאפיית יתר - הקרמבל מתקשה כשהוא מתקרר.
7 ספונג': במיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר במשך 5 דקות, עד לקבלת קציפה עבה ותפוחה. מוסיפים תוך כדי הקצפה, בזרם עדין, שמנת מתוקה.
8 מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים ומוסיפים לקערת המיקסר. מקציפים ממש מעט במהירות איטית. מוסיפים את שמן הזית בזרם דק, תוך ערבוב איטי וקצר מאוד. בעזרת לקקן בודקים שהתערובת אחידה ונזהרים מערבוב יתר. משטחים את התערובת בתבנית מלבנית שטוחה עם שוליים על נייר אפייה, ואופים ב-180 מעלות כרבע שעה, עד להזהבה יפה.
9 סירופ: שורפים את התבלינים עד לחריכה חלקית. בסיר קטן מבשלים את כל המרכיבים יחד כעשר דקות, עם העשבים השרופים, לסירופ מתובל ומעט סמיך.
10 מרכיבים: בצלחת הגשה עמוקה מעט מרכיבים את הקינוח: מניחים 2 יחידות פלאן דבש בצד הצלחת. קורעים בידיים מהספונג' שמן זית 3 חתיכות בינוניות, ומסדרים בין הפלאן. מניחים 3 כפות יוגורט במקומות שונים בצלחת, סמוך לפלאן ולספונג'. בעזרת כף "משקים" ומספיגים היטב את הספונג' בסירופ עשבים שרופים. מפזרים מעל קראמבל, חמציצים ופרחי חמציץ.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.