1 המקלובה: זורים מלח על החצילים ומניחים בצד כדי שיגירו את המים, מנגבים טוב ומטגנים עד להשחמה. מניחים על נייר סופג. מטגנים גם את הבטטה והפלפלים עד להזהבה.
2 מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מתרכך ומזהיב. שמים בקערה את הבורגול, הבצל המטוגן, כל התבלינים והשמן זית, מערבבים ביחד.
3 מסדרים את הירקות המטוגנים בתחתית סיר, מעל זה שמים את תערובת הבורגול עם התבלינים. מוסיפים את ציר העוף, סוגרים את הסיר ומבשלים 20 דקות על אש קטנה.
4 שוקי העוף: מניחים את העוף עם התבלינים בסיר. מערבבים טוב ומבשלים על אש בינונית למשך 40 דקות.
5 אחרי שהמקלובה מוכנה, הופכים את הסיר בצלחת הגשה, מקשטים מלמעלה עם פטרוזיליה ושקדים. מגישים את השוקיים ליד.
* אפשר להשתמש בירקות אחרים למקלובה כמו: גזר, אפונה, תירס, דלורית, תפוחי אדמה או כרובית. אפשר להחליף את הבורגול באורז יסמין (או בשילוב של שניהם) – רק קחו בחשבון שזמן הבישול של האורז הוא ארוך יותר.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!