1 מחממים את השמן בסיר עמוק וגדול.
2 מזהיבים את הבצל ומוסיפים את הכורכום. מוסיפים גם את העגבניות המגוררות וממשיכים לערבב.
3 מוסיפים פטרוזיליה וכרפס - ומערבבים. מוסיפים נוזלים כחצי גובה הסיר ומביאים לרתיחה.
4 מוסיפים את שאר התבלינים וגרגרי החומוס ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות ומוסיפים את העדשים הירוקות (המבושלות), הכוסברה והפתיתים. מביאים שוב לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות.
5 מנמיכים את האש, מציבים מסננת מעל הסיר ומעבירים דרכה את תערובת הקמח המהול באבקת מרק ונוזלים.
6 בוחשים היטב (גם בקרקעית הסיר), מכבים את האש ומכסים את הסיר.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.