1 הרוטב: סיר מטגנים בצל עד השחמה, מוסיפים שמן, שום וצ׳ילי. לאחר הטיגון מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים 15 דקות. מוסיפים פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה, מלח, פלפל שחור וכף סוכר . מבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך ומשנה את צבע העגבניות לאדום-כתמתם.
2 הקציצות: מפוררים את שאריות הלחם או הלחמניה ומרטיבים במעט מים. בקערה מערבבים את כל המרכיבים היטב. צרים קציצות מהתערובת וזורקים לרוטב. מניחים להן להתבשל בנחת.
3 הסלט הירוק: חולטים את התרד במשך דקה במים רותחים. מקלפים את האספרגוס וחולטים במים רותחים עד שהוא משנה את צבעו. פורסים את הארטישוק הירושלמי לפרוסות דקיקות וחולטים עד לריכוך. מערבבים את כל המרכיבים יחד בקערה ומתבלים בשמן זית, מלח ומיץ לימון.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.