הכנה השום קונפי:
1 מורחים את שיני השום השלמות ושני בצלי שאלוט קצוצים בשמן זית, עוטפים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות, למשך 30 דקות.
2 לאחר האפייה, מרוקנים ומועכים את שיני השום והבצל עם מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס.
הכנת הקלתית:
1 מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח עם העגבניות המיובשות והאורגנו.
2 מפוררים את החמאה והתערובת היבשה על ידי שפשוף התערובת בין שתי כפות הידיים.
3 כאשר כל התערובת פירורית, מוסיפים את הביצה, מערבבים וממשיכים לשפשף בין שתי כפות הידיים לתערובת פירורית אחידה.
4 אוספים את הפירורים לכדור. לא לשים את הבצק.
5 עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך 30 דקות לפחות.
6 את הבצק הקר מרדדים על דף נייר אפייה לעיגול בעובי 5 מילימטר, בקוטר קצת יותר גדול מתבנית האפייה (כמות הבצק מתאימה לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ).
7 משמנים קלות את התבנית. הופכים את הבצק על התבנית ומהדקים. במקומות שהבצק נשבר, משלימים עם שאריות בצק ודואגים לכיסוי מלא ואחיד של התחתית והדפנות.
8 מחוררים עם מזלג את התחתית, מהדקים נייר אלומיניום על הבצק ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10 דקות.
9 מסירים את נייר האלומיניום ומצננים מעט.
הרכבת הטארט:
1 צולים את העגבניות במחבת חמה עם מעט שמן זית, עד שהן משחימות.
2 מערבבים את גבינת העיזים עם קונפי השום ומורחים את התערובת על תחתית הקלתית האפויה למחצה.
3 מסדרים בצורה יפה וצפופה את פרוסות העגבניות הצלויות על תערובת הגבינה והשום.
4 מפזרים צלפים.
5 מסדרים את פילה האנשובי במרכז (מומלץ לשטוף כמה פעמים את האנשובי להקטנת המליחות ואפילו להשרות בחלב במשך שעה. לסחוט לפני שמניחים על הטארט).
6 מפזרים עלי אורגנו טרי קצוץ, מלח גס ופלפל שחור גרוס.
7 מטפטפים מעל הכול שמן זית בנדיבות.
8 אופים במשך 25-30 דקות עד שקצות הקלתית מתחילים להשחים.