1 מחממים מים בסיר גדול.
2 מקלפים את הסלקים, מגררים בפומפייה ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם את השמן.
3 קוצצים את המשמש האוזבקי ומוסיפים לסיר, יחד עם הלימונים הפרסיים.
4 מוסיפים את מיץ הלימון וקליפת הלימון, המלח, הסוכר ורסק העגבניות. מתקנים תיבול ומוסיפים מלח וסוכר לפי הצורך.
5 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 40 דקות. מסננים.
6 בינתיים סוחטים את הסלקים הנוספים במסחטת מיצים קשים, ומוסיפים את המיץ למרק (כדי שיעשיר את הטעם וייתן צבע אדום מושלם).
7 מכינים את מילוי הבשר: מאדים את הבצל במחבת חמה (ללא שמן) תוך כדי ערבוב, עד שהוא מזהיב. מוסיפים הל, בהרט ושמן זית ומניחים לו להתבשל עוד כ-5 דקות. מצננים.
8 מערבבים את תערובת הבצל הקרה בקערה עם הבשר הטחון. קוצצים את הצימוקים ומוסיפים לקערה. ממליחים ומפלפלים ובודקים טעמים. מי שלא אוכל בשר חי יכול לטגן מעט מתערובת הבשר ולטעום. לא לפחד להוסיף בהרט, הל, מלח ופלפל כי הטעם מתעדן לאחר הבישול. מכדררים את התערובת לכדורים.
9 מכינים את ציפוי הקובה: מערבבים את הסולת, המלח, השמן והקמח. מוסיפים את המים בהדרגה, עד שמתקבל בצק רך (אל דאגב, הוא יתמצק בהמשך). נותנים לבצק לנוח 10 דקות, שישתה את כל המים.
10 הרכבת הקובה: קורצים כדור מהבצק, פותחים אותו דק דק וממלאים בכדור מתערובת הבשר. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק.
11 זורקים את הקובות למרק ומניחים להן להתבשל 15 דקות.
*אפשר לסנן את המרק לפני הוספת הקובות, אבל לא חובה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים