1 לקונפיטורה: מרתיחים את כל החומרים בקלחת ומבשלים על אש נמוכה עד שהעגבניות רכות ומתוקות והמרקחת הופכת לריבה סמיכה. מצננים (אסור להשתמש בקונפיטורה בעודה חמה).
2 למילוי: מערבבים היטב בקערה את הריקוטה, הווניל והקינמון.
3 לסירופ: מרתיחים את הסוכר והמים ומוסיפים את נוזל ריבת השרי. מוסיפים קינמון, ליקריץ ותמצית וניל ומצננים.
4 לבצק: מערבלים במיקסר עם וו לישה במהירות איטית את כל החומרים פרט לחמאה, כ-3 דקות. מוסיפים את החמאה בהדרגה ולשים 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וגמיש. מתפיחים כשעה או מכניסים מכוסה למקרר למשך הלילה.
5 לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים (מכל חלק נכין עוגה אחת). מרדדים כל חלק למלבן של 25 על 35 ס"מ בעובי חצי ס"מ.
6 ממלאים את הבצק: מברישים כל יריעת בצק בחמאה ומורחים מהקונפיטורה. מעליה מורחים את תערובת הריקוטה באופן אחיד.
7 מגלגלים לרולדה וחוצים בסכין חדה לאורך הרולדה. משני החצאים קולעים צמה בצורת בורג, ומניחים את הצמה בתבנית אפייה מוארכת.
8 מברישים את שתי העוגות בביצה טרופה ומתפיחים כשעה.
9 אופים כ-35 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
מתכוני הכתנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים