1 חורצים את הבצל לאורך ומרתיחים אותו בסיר עם מים.
2 משרים בורגול במים חמים עד שהוא רך, כ-10 דקות.
3 מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה ומניחים שיצטנן.
4 מסננים את הבורגול, מוסיפים את כל שאר המרכיבים ואת הבצל המטוגן ומערבבים היטב.
5 מפרקים את הבצל שבושל במים, ממלאים את העלים ומסדרים בסיר.
6 מערבבים סילאן, מים ורסק עגבניות, ויוצקים בעזרת כפית על הבצלים הממולאים. מטפטפים מעט שמן זית ומכניסים לתנור ל-15 דקות. בזמן האפייה משקים את הבצלים ברוטב ומסיימים אפייה כשהבצל שחום.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.