1 שמים את העוף, רסק העגבניות והפפריקה בסיר גדול. מכסים במים, בוחשים היטב, מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים על להבה בינונית (ללא כיסוי) במשך שעה עד לקבלת ציר.
2 מוציאים את העוף מהציר שבושל, ומכניסים את האורז השטוף. משאירים ציר כ 1 ס"מ מעל האורז (אם צריך מוסיפים מעט מים), מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה בערך 17 דקות או עד שהאורז מוכן.
3 מחממים מחבת מעל להבה בינונית-נמוכה. מוסיפים את השמן וקוביות הבצל, ומטגנים בערך 15-20 דקות אגב ערבוב, עד שהוא זהוב ויפה. מוציאים את הבצל מהשמן ומניחים בצד. מטגנים קלות את העוף (במספר סבבים) בשמן של הבצל רק לשם קבלת צבע צרוב ויפה. מוסיפים עוד קצת שמן עם צריך.
4 מוציאים את העוף לצלחת גדולה. כשהאורז מוכן, שופכים את הבצל המטוגן ביחד עם השמן לתוך האורז המוכן, מערבבים טוב טוב ביחד, משפרים טעם עם מלח ופלפל השחור.
5 מסדרים את החלקי עוף המוכנים מעל האורז, סוגרים את הסיר ונותנים להכל לנוח כרבע שעה. מגישים ביחד עם סלט ירקות קצוץ.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים