1 טוחנים במעבד מזון את המצרכים לתערובת הציפוי עד לקבלת מרקם אחיד.
2 משמנים את הטלה בשמן רגיל וצורבים מכל הצדדים במחבת חמה עד קבלת צבע שחום (2-3 דקות מכל צד).
3 מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. אופים 10 דקות. מוציאים ונותנים לטלה להתקרר לטמפרטורת החדר. מורידים את חום התנור ל-150 מעלות.
4 מברישים את הטלה עם חרדל דיז'ון ומכסים בציפוי עשבי התיבול. מחזירים לתנור ואופים 10 דקות נוספות, עד שהציפוי מתקשח ונהיה פריך. מוציאים, נותנים לטלה לנוח 2-3 דקות, ואז חותכים כל שדרת צלעות במרכז (ככה שיש 4 חתיכות של 2 צלעות).
5 לבורגול (מכינים במקביל לצלעות): שוברים את אטריות האורז וקולים אותן בסיר בינוני מעל להבה גבוהה (בלי כלום) עד שמזהיבות.
6 מוסיפים את הבורגול, ציר העוף, מיצי ההדרים, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה על אש נמוכה כ-10 דקות, עד שהבורגול התרכך.
7 לבאק צ'וי: ממיסים חמאה במחבת ומוסיפים את כל המרכיבים. מקפיצים 3 דקות, עד ריכוך קל של גבעולי הבאק צ'וי.
8 לרוטב: במחבת קטנה מחממים את מיץ האשכוליות עם הסוכר והמלח עד שמתאדה ונשאר רוטב סמיך (בערך 10 דקות בישול מעל להבה בינונית נמוכה).
9 להגשה, מניחים את הבורגול בתחתית הצלחת, מעליו הבאק צ'וי ומעליו את 2 חתיכות טלה. מזלפים מעל את סירופ האשכוליות ומגישים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו מערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.