1 לפירה: מניחים את כל החומרים פרט לחמאה והשמנת בסיר, ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים. מסלקים את ענף התימין, מסננים ומועכים לפירה חד עם החמאה והשמנת.
2 לחצילים: ממליחים מעט את החצילים ומניחים בצד לחמש דקות. טובלים בבביצה ומטגנים בשמן זית עד להזהבה.
3 לקראסט: מערבבים את כל החומרים פרט לגבינת הסנט מור והתימין.
4 לבשר: במחבת רחבה מטגנים את הבצל והשום בשמן הזית כשלוש דקות ומוסיפים את התבלינים. מערבבים עוד דקה על מנת שהתבלינים ישחררו טעמים ומוסיפים את הבשר והכבדים.
5 מטגנים עד להזהבה קלה תוך פירור הבשר בעזרת הכף, מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד שתי דקות. מוסיפים את העגבניות הטריות והמשומרות, את הוורמוט ואת הפיסטוקים, ומבשלים עד שנוזלי הוורמוט מתאדים.
6 מסלקים את התבלינים השלמים (עלה דפנה, הל, מקלות קינמון). מוסיפים יין אדום ומבשלים עד לאידוי הנוזלים כך שתישאר מלית עסיסית ללא נוזלים. מניחים לצינון של מספר דקות ומערבבים את הביצה פנימה.
7 הרכבת המנה: מניחים רינג מתכת בקוטר 15 ס"מ ובגובה 7 ס"מ על תבנית עם נייר אפייה. מניחים בתחתית שכבת בשר בעובי שני ס"מ, עליה שכבת חצילים ועליה עוד שכבת בשר בעובי שני ס"מ. מעל מניחים שכבת פירה בעובי שני ס"מ ומשטחים בסכין שטוחה. מעל הפירה מפזרים את הקראסט פרט לגבינת הסנט מור והתימין, ואופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
8 מניחים במרכז הקראסט פרוסת סנט מור ועליה מעט עלי תימין, ומחזירים לתנור לעוד שלוש דקות עד להתרככות הגבינה.
9 מעבירים את המאפה לצלחת הגשה כשהוא נתון עדיין בתוך הרינג. מסירים את הרינג ומגישים מיד.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> לכל מתכוני התכנית