1 הפסטה: יוצרים צורה של "הר געש" מהקמח (מסדרים את הקמח בצורת הר, ובמרכזו יוצרים גומה בעזרת האצבעות).
2 מניחים את שאר מרכיבי הבצק במרכז הגומה וטורפים בעזרת האצבעות עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
3 הרוטב: מטגנים במחבת בצל קצוץ ושום עד להזהבה. מוסיפים את הגמבה ומטגנים עוד 2 דקות.
4 מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב (כולל התבלינים) ומביאים לרתיחה.
5 מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות, לצמצום הטעמים.
6 הקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ומצננים מעט במקרר.
7 מכדררים קציצות ומכניסים בזהירות לרוטב הרותח. מניחים לקציצות להתבשל כ-15 דקות.
8 מוציאים את בצק הפסטה מקירור ומרדדים במכונת פסטה דרך כל השלבים, עד שמגיעים לשלב הדק ביותר.
9 חותכים את הפסטה לצורת פפרדלה (אטריות רחבות) בסכין ידני.
10 מבשלים במים רותחים כ-2 דקות, עד שהפסטה מבושלת. מגישים עם הרוטב והקציצות.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים