שווארמת כרוב על קציפת קיסר, מיכל אפשטיין

המרכיבים:

לרוטב קיסר:
4 כפות מיונז
כף שמנת חמוצה
2 כפות פרמזן מגוררת
כף מיץ לימון
כפית חרדל
חצי כפית פיש סוס
שן שום קצוצה

לשיפוד כרוב:
עלי כרוב
חמאה חומה
מלח
פלפל שחור

לפירורי הלחם:
כוס פירורי פנקו
2 כפות חמאה חומה
שן שום, קצוצה
מלח
ענף תימין

להגשה:
פרמזן
קליפת לימון

אופן ההכנה:

לרוטב:
טוחנים את כל המרכיבים ביחד למרקם אחיד. מסננים למרקם חלק. מכניסים את הרוטב לסיפון ומנערים ליצירת קציפה.
לכרוב:
1. מפרידים את עלי הכרוב וחולטים במים רותחים עד שהם רכים. מכניסים למי קרח ומייבשים טוב טוב.
2. שמים את העלים היבשים בקערה, מערבבים פנימה חמאה חומה, מלח ופלפל ומעסים את העלים.
3. משפדים את העלים על שיפוד בצורה חופשית וצפופה.
4. מכניסים לטאבון או לתנור בתוכנית גריל כדי לקרמל את העלים בקצוות.
פירורי הלחם:
מטגנים במחבת את פירורי הפנקו עם החמאה, השום, המלח והתימין לקבלת צבע זהוב.

הרכבת המנה:
מניחים מקציפת הקיסר במרכז צלחת שטוחה. מניחים מעל את שיפוד הכרוב ומגררים פרמזן. מפזרים פירורי לחם ומגררים קליפת לימון.

בורקס בקלאווה ממולא שומר וגבינה, חופית סרמילי (צילום: נמרוד סונדרס, קשת 12)
בורקס בקלאווה ממולא שומר וגבינה, חופית סרמילי | צילום: נמרוד סונדרס, קשת 12

בורקס בקלאווה ממולא שומר וגבינה, חופית סרמילי

המרכיבים:

לבצק:
500 גרם קמח
כף שטוחה מלח
כוס מים
100 גרם חמאה מומסת
קורנפלור לרידוד

למילוי:
שמן זית
50 גרם חמאה
1 בצל, פרוס
2 שומרים צעירים, פרוסים
קליפה מגוררת מלימון אחד
חצי כוס מים
מלח
פלפל שחור כתוש טרי
פרמזן

לרוטב:
הנוזל של המילוי
סחיטה מעגבנייה אחת
בצל ירוק שרוף

אופן ההכנה:
הבצק:
1. מערבבים במיקסר קמח, מלח ומים כ-7 דקות. מכסים ומניחים ל-10 דקות.
2. חותכים את הבצק ל-5. יוצרים כדורים ומרדדים כל כדור עם הרבה קורנפלור.
3. מורחים בין השכבות חמאה מומסת ופותחים את הבצק (כל כדור בנפרד) עם הידיים שיהיה הכי דק שאפשר.

המילוי:
1. מחממים שמן וחמאה במחבת ומטגנים את הבצל והשומר.
2. מוסיפים קליפת לימון, מים, מלח ופלפל שחור ומבשלים 20 דקות, לריכוך. מוסיפים פרמזן מגוררת ומסננים. 3. שומרים את הנוזל בקערה ומניחים למילוי להצטנן.
הרוטב:
מוסיפים לנוזל מהמילוי סחיטה של עגבנייה ובצל ירוק ומערבבים.

מרכיבים את הבורקס:
1. חוצים את הבצק שפתחנו. מניחים מילוי בקצה של הבצק החצוי ומגלגלים. את הרצועה שהתקבלה מגלגלים לשבלול. חוזרים על כך עם החצי השני.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו ואופים 25 דקות, או עד הזהבה.
3. מגישים עם הרוטב בצד.

קציצות סלמון במרק קארי אדום, עמיחי שרפשטיין (צילום: נמרוד סונדרס, קשת 12)
קציצות סלמון במרק קארי אדום, עמיחי שרפשטיין | צילום: נמרוד סונדרס, קשת 12
 

קציצות סלמון במרק קארי אדום, עמיחי שרפשטיין

המרכיבים:

למרק:
גהי (חמאה מזוקקת)
עגבניות שרי חצויות, מקולפות
2-3 שיני שום, קצוצות
3-4 עלי באק צ'וי
2 כפות קארי אדום (רצוי ביתי)
כף סוכר דקלים
250 מ"ל קרם קוקוס
ציר דגים איכותי
מעט רוטב דגים

לסלטון:
שמן לטיגון
מעט אטריות אורז
חופן מיקרו כוסברה
חופן מיקרו שיסו אדום
10 עלים של בזיל תאילנדי (אניס)
צ'ילי חריף אחד
3 כפות גרגירי תירס חלוט במים רותחים (מצונן)
כף בצל ירוק חתוך לטבעות דקות
חצי בצל שאלוט חתוך לטבעות
שני עלי כפיר ליים, קצוצים דק
כף רוטב דגים
כפית מיץ ליים
רבע כפית סוכר דקלים

לקציצות:
200 גרם סלמון, קצוץ דק בסכין
כף קארי אדום
מעט מלח גס
גהי (חמאה מזוקקת)

להגשה:
דפי אורז עגולים
פינגר ליים

אופן ההכנה:
המרק:
1. מטגנים בגהי במחבת עמוקה עגבניות שרי, שום וקארי (פותחים את הקארי בגהי). מוסיפים את הבק צ'וי.
2. מוסיפים סוכר דקלים ולאט מוסיפים את קרם הקוקוס. מקפידים על רתיחה מתמדת.
3. כשמסיימים מוסיפים את הציר וממליחים ברוטב דגים לפי הטעם.
הסלטון:
1. מחממים שמן עמוק ל-180 מעלות. זורקים את אטריות האורז פנימה עד שהן מתנפחות ומוציאים מיד לקערה עם נייר סופג.
2. מערבבים את כל הירקות. בקערה נפרדת מערבבים רוטב דגים, ליים וסוכר דקלים עד שהסוכר נמס. מעבירים 3. את הרוטב לקערה קטנה ושופכים על הסלט רק ממש לפני ההגשה.
הקציצות:
1. מערבבים בקערה את הסלמון הקצוץ, קארי ומעט מלח. מכדררים קציצות ומטגנים אותן בגהי עד להזהבה (משתדלים שפנים הקציצה יישאר נא).
2. הרכבת המנה: שמים את הקציצות בקערה וממלאים מרק.
3. מרטיבים דף אורז במים ומיד מניחים אותו על הקערה עד שהדפנות נופלות. אוטמים את הקערה עם דף האורז.
4. מניחים על דף האורז אטריות אורז מטוגנות וסלט מתובל, מפזרים בקבוקוני פינגר ליים ומגישים.

סמוסה בקערה (תבשיל בשר ודלעת עטוף בצק פריך) (צילום: נמרוד סונדרס, קשת 12)
סמוסה בקערה (תבשיל בשר ודלעת עטוף בצק פריך), אלברט איפראימוב | צילום: נמרוד סונדרס, קשת 12

סמוסה בקערה (תבשיל בשר ודלעת בבצק פריך) אלברט איפראימוב

המרכיבים:

לבצק:
3 כוסות קמח לבן
חצי כף שטוחה מלח
כף גדושה מיונז (15 גרם)
כוס מים

למריחה על הבצק:
‏ביצה טרופה

למלית הבשר:
300 גרם בשר בקר טחון
100 גרם ‏שומן כבש
200 גרם דלעת ללא קליפה
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק (250 גרם)
רבע פלפל אדום חריף, קצוץ דק (7 גרם)
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
כפית שטוחה מלח

ל‏סלט:
3 ‏עגבניות
10 גרם טרגון
10 גרם נענע
10 גרם בזיליקום
שמן זית
מלח
פלפל חריף גרוס

אופן ההכנה:

הבצק:
1. מערבבים את הקמח והמלח בקערה. יוצרים גומה ומוסיפים את המיונז והמים בהדרגה.
2. לשים לבצק מעט נוקשה (לא בטוח שתצטרכו את כל כמות המים).
3. מוציאים למשטח וממשיכים ללוש ולעבד את הגלוטן שבקמח עד לקבלת בצק חלק.
4. מחלקים את הבצק ל-2 כדורים, מכסים ומשהים למנוחה של כחצי שעה.
5. מערבבים היטב בקערה את כל חומרי המלית ושומרים במקרר.
6. מרדדים כדור בצק ראשון לעלה דקיק ‏ומניחים בצד.
7. מחממים תנור לטמפרטורה המקסימלית.
‏8. מחלקים את המלית בין שתי קערות בינוניות (שמתאימות לאפייה).
9. ‏חורצים מהבצק עיגולים שקוטרם גדול בכ-5 ס"מ מקוטר הקערה.
10. ‏מוסיפים לכל קערה חצי כוס מים או ציר בקר וסוגרים עם הבצק למעלה. מורחים ביצה טרופה.
11. מכניסים את הקערות לתנור הלוהט ל-15 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות ואופים עוד 35 דקות.
הסלט:
‏קוצצים את כל המרכיבים, מוסיפים שמן זית ומתבלים.

‏בהגשה הופכים את הקערה על צלחת ההגשה, לוקחים את הסלט ומוסיפים אל המנה שנשפכה על הצלחת.