הלל גרדי – ריבת פלפלים חריפים

לריבת פלפלים:

 פלפלים חריפים צבעונים

מקל קינמון

כוכב אניס

4 מקלות ציפורן

4 תרמילי הל

קורט פלפל שחור

2 כפות חמאה

שליש כוס רכז רימונים

3 שוטים של ליקר תפוזים

למטבל יוגורט:

כוס יוגורט כבשים

חצי כוס יוגורט עיזים

לקראמבל שיבולת שועל:

חופן שקדים קלופים

חצי כוס שיבולת שועל

3/4 כוס סוכר דמררה

כפית צילי גרוס

כוס קמח מנופה

250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

להגשה:

צרור נענע

פלפל חריף פרוס דק

אופן ההכנה:

  1. מנקים את הפלפלים מגרעינים וחותכים לעיגולים בינוניים.
  2. במחבת על אש בינונית קולים את כל התבלינים למשך דקה-שתיים. מוסיפים חמאה ואת הפלפלים ומערבבים, ואחר כך את רכז הרימונים וליקר התפוזים. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה וסוגרים עם מכסה.
  3. בקערה מערבבים את היוגורטים ומעבירים למקרר עד להגשה.
  4. קולים את השקדים במחבת עד להזהבה.
  5. במעבד מזון מעבדים בפולסים שיבולת שועל, קמח, חמאה, סוכר וצ'ילי עד לאחידות. משטחים בתבנית אפייה ואופים על 160 מעלות עד להשחמה. מצננים מעט ושוברים בידיים לחתיכות בגודל הרצוי.
  6. מוודאים שריבת הפלפלים לא נשרפת, ואם חסרים נוזלים אפשר להוסיף קוונטרו. אחרי 40-50 דקות בישול מסננים את ריבת הפלפלים.
  7. צלחות: מניחים את היוגורט במרכז הצלחת ועל חצי מפזרים את ריבת הפלפלים, מעליה קראמבל ומעליו שקדים קלויים. מקשטים בעלי נענע ופרוסות פלפל חריף טרי.
    ריבת פלפלים - הלל גרדי (צילום: נתנאל ישראל)
    צילום: נתנאל ישראל
     

מיכל מוטיל -  ריבת חצילים לקרם קוקוס

לריבה:

חציל מנומר חתוך ל-4

500 מ"ל מים

1 לימון

1 כוכב אניס

1 הל

1 ציפורן

מקל קינמון

כוס סוכר

פחית קרם קוקוס

חופן פיסטוקים קלופים

חופן קשיו

קורט קינמון להגשה

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים מים בסיר וסוחטים פנימה מיץ מלימון אחד. חולטים את החציל כדי שיצאו ממנו הטעמים המרירים.
  2. קולים את כל התבלינים במחבת על אש גבוהה. מוסיפים סוכר ומקרמלים, ואחר רך מוסיפים כוס וחצי מים ומבשלים עד לבעבוע.
  3. מעבירים את החציל אל המחבת עם הריבה, עם פני החציל כלפי מטה וקליפת החציל כלפי מעלה. מעבירים לאש קטנה ומבשלים 30-40 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים.
  4. טוחנים בבלנדר את הפיסטוקים והקשיו לפירורים קטנים.
  5. מפרידים מקרם הקוקוס את החלק הסמיך ומעבירים לקירור.
  6. כשהריבה מוכנה מוציאים 2-3 כפות לצלוחית ומניחים לקירור כ-2 דקות. מוסיפים לקערה עם הקרם קוקוס, מקציפים במטרפה ומכניסים למקרר להתמצקות.
  7. מניחים על נייר פרגמנט שתי חתיכות חציל ומכניסים לתנור במצב גריל על 250 מעלות למשך 5-7 דקות. מוציאים, חותכים באמצע כל חתיכה וממלאים בפיסטוקים ובקשיו. מעל מניחים את הריבה, סוגרים בנייר כסף כל חתיכה ומחזירים לתנור ל-3-4 דקות. מוציאים ומניחים בצלחת לקירור עד 10 דקות.
  8. צלחות: בצלחת הגשה מניחים בשני הצדדים את הקרם, באמצע את חתיכות החצילים ואת הריבה. מעל הכל מפזרים קורט קינמון ומגישים.
    מיכל מוטיל - ריבת חצילים לקרם קוקוס (צילום: נתנאל ישראל)
    צילום: נתנאל ישראל