1 קולפים את הסלקים, מכניסים לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים את הסלקים עד שהם רכים מאוד.
2 מוציאים את הסלקים ממי הבישול, מצננים מעט וטוחנים בבלנדר או במעבד מזון עם 2 כפות מנוזלי הבישול למחית חלקה. מניחים בצד.
3 מרתיחים את ציר הירקות בסיר בינוני ומנמיכים את הלהבה כך שהרתיחה תישמר.
4 מחממים את שמן זית בסיר נוסף, ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך ונעשה שקוף. מוסיפים את האורז ובוחשים דקה.
5 מוסיפים כוס מציר הירקות, ומתבלים במלח ובפלפל. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל, תוך כדי בחישה תכופה, עד שהציר נספג כולו באורז. מוסיפים בהדרגה עוד 2 כוסות מהציר הרותח, חצי כוס בכל פעם, ובוחשים עד שהוא נספג באורז. ממשיכים להוסיף מהציר הרותח עד שמתקבל אורז רך, בעל מרקם של שמנת.
6 מוסיפים לאורז את מחית הסלק וממשיכים לבחוש עד שריזוטו מתחיל לבעבע.
7 מוסיפים את השמנת ומכבים את הלהבה. מוסיפים את החמאה ומערבבים. זורים את הגבינה המגוררת ומגישים.